Cursus Sparx Enterprise Architect 16

[Halve dag online] Cursus waarin de belangrijkste functies van Sparx Enterprise Architect 16 worden uitgelegd, incl. data modelling features. In een intensieve ochtendsessie door BPM-specialist Christian Gijsels leert u alle facetten van Enterprise Architect 16 kennen om zo het optimale resultaat uit de tool te behalen.

Tackling Data Quality Problems

[Online – halve dag] In ons digitale tijdperk willen veel organisaties datagedreven worden en investeren zij fors in nieuwe technologieën om dit mogelijk te maken. Maar deze investering zal de belofte niet waarmaken tenzij de gegevens zelf geschikt zijn voor het beoogde doel en van de vereiste kwaliteit zijn in termen van nauwkeurigheid, volledigheid en betrouwbaarheid. Deze workshop zal u helpen problemen met de kwaliteit van gegevens en hun impact in uw organisatie te identificeren. Nigel Turner leidt u door een eenvoudige aanpak van vijf stappen om duurzame verbeteringen te realiseren.

Data Professional’s Guide to Automated and Explainable Machine Learning

In deze eendaagse workshop wordt besproken hoe datateams gebruik kunnen maken van automated machine learning en welke fasen van de levenscyclus van machine learning het best kunnen worden ondersteund. Aangezien AutoML vaak “black box”-modellen produceert, bespreken we ook hoe modellen kunnen worden gebouwd die uitlegbaar zijn voor stakeholders.

Datavisualisatie en Human Data Stories

Hoe gaat u van data naar inzicht? En hoe gaat u om met grote hoeveelheden data, de noodzaak van storytelling, data science en de data artist? Lex Pierik behandelt de stromingen in datavisualisatie, dashboards en grafieken, de belangrijkste producten en de rol en functie van datavisualisatie binnen organisaties. U doet hands-on ervaring op in de twee workshops die onderdeel uitmaken van deze waardevolle dag.

A Data Strategy for Becoming Data Driven

Data-gedreven worden lukt niet door alleen nieuwe technologie en tools aan te schaffen. Het vereist een transformatie van bestaande business modellen, met cultuurverandering, een herontwerp van processen en een ingrijpende verandering van datamanagementcapaciteiten. Een realistische routekaart die aangeeft wat een organisatie moet doen om haar datadoelstellingen en -ambities te verwezenlijken is essentieel. Dit seminar door Nigel Turner zal de praktische stappen schetsen die nodig zijn om een haalbare datastrategie en aanpak op te stellen.

Data Mesh, Fabric en Lakehouse ontrafeld

[3 ochtenden online] Data fabric, data mesh en data lakehouse bieden verschillende technologische oplossingen voor digitale transformatie. Inzicht in deze benaderingen en hun verschillen is van cruciaal belang voor het leveren van hoogwaardige, consistente en bijna real-time informatie in de Cloud en op locatie. Barry Devlin legt deze benaderingen en verwante concepten uit en positioneert ze, waarbij technologieën, organisatorische kwesties en implementatie aan bod komen. Uitgaande van uw business behoeften en bestaande data warehouse of data lake, kunt u nagaan of u een van deze nieuwe benaderingen zou moeten adopteren.

Data Mesh, Fabric en Lakehouse ontrafeld

[Online – 3 ochtenden] Data fabric, data mesh en data lakehouse bieden verschillende technologische oplossingen voor digitale transformatie. Inzicht in deze benaderingen en hun verschillen is van cruciaal belang voor het leveren van hoogwaardige, consistente en bijna real-time informatie in de Cloud en op locatie. Barry Devlin legt deze benaderingen en verwante concepten uit en positioneert ze, waarbij technologieën, organisatorische kwesties en implementatie aan bod komen. Uitgaande van uw business behoeften en bestaande data warehouse of data lake, kunt u nagaan of u een van deze nieuwe benaderingen zou moeten adopteren.

Understanding Graph Technologies

[Halve dag online] In deze workshop van een halve dag zal expert Thomas Frisendal laten zien wat graph technologieën in de praktijk betekenen. Hij zal ook laten zien hoe graph oplossingen verschillen en hoe traditionele databases en graph technologie elkaar aanvullen. De combinatie van de twee is zeer krachtig, en gelukkig relatief eenvoudig te implementeren.

Concept Modelling for Business Analysts

[Halve dag] Deze workshop door Alec Sharp introduceert conceptmodellering vanuit een non-technisch perspectief. Alec geeft tips en richtlijnen voor de analist, en verkent datamodellering op conceptueel en logisch niveau met behulp van praktische technieken die betrokkenheid maximaliseren. Live workshop van een halve dag – schrijf snel in!

Datawarehousing & Business Intelligence Summit 2022

In twee intensieve dagen behandelen wij belangrijke thema’s als Datamesh, Analytics & Data Science, Data Governance, DataOps, Cloud DWH, Datamodelleren. Deze onderwerpen worden besproken door thought leaders op het gebied van DW&BI, zoals Donald Farmer, Alec Sharp, Barry Devlin, John O’Brien, Lawrence Corr en Rick van der Lans. Eerste dag live in Utrecht en de tweede dag virtueel, met video recordings.