John O’Brien

With 30 years of experience delivering value through data strategy, architectures, and analytics John O’Brien has a unique perspective that comes from key roles as a practitioner, consultant, and vendor CTO in the data analytics industry. As a recognized thought leader, he has been publishing articles, teaching, and presenting at conferences in North America and Europe for more than 15 years.

Events

29-03-2022
Eén dag live+streaming en één dag virtueel

Datawarehousing & Business Intelligence Summit

Face-to-face & Live Streaming Congres over Datawarehousing & Business Intelligence met o.a. Alec Sharp, Donald Farmer, John O'Brien, Rick van der Lans en Barry Devlin. Enkele topics: Datamesh, Analytics & Data Science, Data Governance, DataOps, Datamodelleren.

29 en 30 maart - Face-to-face en Live Streaming

Utrecht

Op locatie met live video stream

Bekijk

07-04-2022
Praktisch seminar met John O'Brien

Marco Brattinga

ir Marco Brattinga is Ordina’s senior principal expert voor intelligente data-gedreven organisaties en heeft meer dan 20 jaar ervaring als data-architect en adviseur in de publieke sector. Sinds 2011 houdt hij zich bezig met semantische technologie voor datamanagement-uitdagingen, zoals het modelleren en uitwisselen van informatie tussen organisaties, in het bijzonder de semantische beschrijving van datasets en het doorgronden van juridische teksten.

Events

29-03-2022
Eén dag live+streaming en één dag virtueel

Datawarehousing & Business Intelligence Summit

Face-to-face & Live Streaming Congres over Datawarehousing & Business Intelligence met o.a. Alec Sharp, Donald Farmer, John O'Brien, Rick van der Lans en Barry Devlin. Enkele topics: Datamesh, Analytics & Data Science, Data Governance, DataOps, Datamodelleren.

29 en 30 maart - Face-to-face en Live Streaming

Utrecht

Op locatie met live video stream

Bekijk

Chris Bradley

Chris Bradley adviseert op gebied van Informatiestrategie, is erkend thought leader en heeft 40 jaar in de voorhoede van het Information Management veld gewerkt, voor internationale organisaties in Information Management Strategy, Data Governance, Data Quality, Information Assurance, Master Data Management, Metadata Management, Datawarehousing en Business Intelligence. Hij is VP van Professional Development voor DAMA-International, de inaugurele Fellow van DAMA, auteur van de DMBoK 2.0 en auteur en examinator voor professionele certificeringen.

Events

30-05-2022
DAMA-training met Chris Bradley - CDMP-certificatie mogelijk!

Data Management Fundamentals

DMBoK2 en CDMP Workshop Deze workshop voorziet u van de kennis, methoden en technieken die nodig zijn om informatie management oplossingen te analyseren, te ontwikkelen en te implementeren binnen uw organisatie. Bovendien bereidt deze cursus van Chris Bradley u voor op het CDMP Data Management Fundamentals (DMF) examen.

30 mei t/m 1 juni 2022

Utrecht

Op locatie met live video stream

Bekijk

Sudaman Thoppan Mohanchandralal

Has been CDO at Allianz since 2017, based in Brussels. Passionate about Business Analytics and Intelligence and turning ideas into actions. Currently, building and deploying AI solutions for Allianz Benelux. Steered directly by the regional CEO, with my team, we have deployed many insurance industry-leading AI solutions securing and enriching the competitive advantage for our business.

Guido de Vries

Guido de Vries is de afgelopen tien jaar werkzaam geweest in de data industrie in rollen variërend van data developer, tot delivery lead en architect.

Ron van Braam

Ron van Braam is een allround data consultant met ruime ervaring binnen datamanagement, met name in Datawarehouse en Business Intelligence.

Martijn van Rooijen

Martijn van Rooijen is werkzaam bij het RIVM als data steward waarbij hij als doel heeft om zo efficiënt mogelijk om te gaan met data. Hierbij is de gehele data lifecycle van toepassing: van het moment dat de data verzameld worden tot het moment dat de data gearchiveerd of vernietigd worden. Om wetenschappelijk medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen, verzorgt hij samen met de IV-organisatie tooling – data management plannen, (meta)data catalogus – en richtlijnen. Hierbij wordt samengewerkt met belangrijke disciplines zoals privacy, juridisch en het archief.  Naast centrale werkzaamheden levert Martijn ook directe ondersteuning aan onderzoekers die hun data meer FAIR (Findable, Accessible, Interoperable en Reusable) willen maken.

Jeroen Alblas

Ing. Jeroen Alblas is datamanager bij de COVID-19-unit van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. Hij is teamleider datamanagement en is in deze hoedanigheid sinds het uitbreken van de coronacrisis betrokken bij het inrichten van de datastromen tussen GGD, ziekenhuizen en andere ketenpartners. Met jarenlange ervaring op het gebied van data en ICT, en een achtergrond in BI consultancy deelt Jeroen zijn passie, ervaringen en learnings van de afgelopen coronaperiode.

Bas Geerdink

Bas is een technology leader op het gebied van AI en big data. Zijn academische achtergrond is in Kunstmatige Intelligentie en Informatica. Opgeleid als software engineer en architect, heeft hij 15 jaar ervaring in het realiseren van succesvolle data-gedreven projecten met een breed scala aan bedrijven en technologieën. Hij is een regelmatige spreker op conferenties en informele bijeenkomsten, waar hij een mix van marktcontext, business cases, architectuur en broncode op een enthousiaste manier overbrengt aan zijn publiek.

Mark van der Veen

Mark van der Veen MMIT is Data Architect bij NN Group. Hij ontwerpt en begeleidt vanuit een holistische visie organisaties om te komen tot Business doelstellingen. Sinds 2010 realiseert hij Datagedreven oplossingen voor praktische problemen zoals Data Quality Issues, Productmigraties en nieuwe wetgeving, alsmede strategische doelstellingen zoals een Datagedreven organisatie worden. Voorbeelden van oplossingen zijn een Datawarehouse omgeving, een organisatiebrede kwaliteits-tool en een Proces- en Datagerichte conversie aanpak inclusief de ondersteunende IT. Ook is Mark de drijvende kracht achter het ontwerp en de implementatie van Data Governance voor NN Leven (2017) en Datastrategie & Governance voor NN Schade 2021.